2012. február 21., kedd

Tavaszi vesszőkoszorúk

Remélhetőleg a februári koncentrált téladag után most már a jól megérdemelt tavaszi madárcsicsergés és a fák-bokrok virágba borulása fog következni. A rügyfakadás előszeleként csemegézzetek ezekből a bimbós-virágos gallyakból és vesszőkből alkotott koszorúkból.

Nagyon tetszik ezen a koszorún, hogy nem kizárólag a hagyományos tavaszi színeket kombinálta az alkotó. Kicsit húsvéti, kicsit vadászosan terepszínű és mindazonáltal természetközeli. 
Forrás

Ajtódísz vagy akár asztaldísz tavaszi pasztellben, némi tollas jószággal és tojásokkal  
Forrás

Feslő bimbók a gallyakon, madárfészek az "elengedhetetlen" kék tojásokkal. 
Ti tudjátok melyik madárkának vannak ilyen kék tojásai? Csak mert az előző képen is hasonlókat használt az elkövető, talán nem csak véletlen. Egyébként ez is lehet asztaldísz.  
Forrás

Asztal fölé függeszthető koszorú liliomfa (Magnolia) vesszőkből és friss tavaszi virágokból, mint boglárka, gyöngyike, tulipán és társaik. 
Természetesen lehet más, hasonlóan rugalmas gallyból is az alap, már csak azért is mert nincs mindenkinek akkora liliomfa bokra, hogy ennyire meg merné tépázni, nálunk legalábbis még nem túl nagy a drága és nagy becsben tartjuk minden bimbaját-virágját :)  
Forrás

Néhány virágos vessző koszorúalakban meghajtva és pár helyen rögzítve
Egyszerű és nagyszerű tavaszi ajtódíszt kerekíthetünk belőle, legyen akár mű vagy igazi.  
Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése