2011. november 24., csütörtök

Ehető adventi koszorúk

Terítéken a finomabbnál-finomabb adventi koszorúk. Igazán csábítóak ezek az édes költemények. Egyre vigyázzatok: készítsetek a koszorú mellé az asztalra valami más finomságot is, különen karácsonyig a család apraja-nagyja elcsipegeti az asztali díszt :)

Ezt kifejezetten az ünnepi asztalra ajánlom. Nyugodtan elfogyaszthatja a család a finomságot, hiszen karácsonyig úgyis csak kiszáradna. 
Hagyományos mákos vagy diós esetleg gesztenyés koszorú, csal éppen a "kígyó a farkába harapott". A kalácsos jellegű bejglis receptek (én így sütöm) teljesen megfelelnek a célnak csak rúd helyett egy gyűrű alakot kell formázi belőle. A képet itt találtam, az eredeti forrás ismeretlen.


Gyönyörűséges mézeskalács koszorú Moha konyhájából
Ne rettenjetek el tőle, gyakorlat teszi a mestert!


Egy másik mézeskalács koszorú Limarától.


Ennél a mézes koszorúnál megmarad az eredeti forma, csak levél és csillag alakú mézesekkel borítjuk be. 
Készítette Juc .


Az előzőhöz hasonló technika csak a levélkéket nem ráfekteti a koszorúra, hanem teljesen utánozza az eredeti magyal levelek elhelyezkedését.
Forrás: 
Praktika Könyvek: A mézeskalács készítésének kiskönyve (Joanna Farrow)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése